AVOINNA 24/7

Pirkanhovin TOP 5 vinkkiä talvilomalle

Talvi- ja hiihtolomat lähestyvät, mutta mihin ihmeeseen viikon loma kannattaisi käyttää?

Me kokosimme 5 verratonta ideaa talviloman viettoon.

Rentouttava metsäretki ja maistuva nuotiomakkara

Ah, mikä ihana kombo! Mikään ei voita höyryävää, nuotion liekeissä kärvennettyä grillimakkaraa lumen ja tuiskun keskellä. Sen lisäksi, että se lämmittää mukavasti kylmässä talvisäässä, valmistus onnistuu lähes keneltä tahansa.

Ota siis talvilomalla suunnaksi tuttu tai tuntematon laavu, pakkaa tarvittaessa polttopuita ja sytykkeitä mukaan, pue säänmukainen varustus ja eikun matkaan. Talvilomapäivä kuluu kuin siivillä metsän ääniä kuunnellen ja nuotiota kohennellen.

Vietä talviloma laskettelukeskuksessa

Suomesta löytyy laadukkaita ja monipuolisia laskettelukeskuksia, joissa vierähtää helposti päivä tai parikin. Aktiviteetteja löytyy niin hurjapäille, kuin rauhallisemmastakin menosta nauttiville lomailijoille.

Jos et vielä ole käynyt laskettelukeskuksessa, kokeile ihmeessä! Muista kuitenkin aloittaa maltillisesti ja seurata keskuksen henkilökunnan ohjeita, jotta loppulomaa ei tarvitse viettää jalka tai käsi paketissa sängyn pohjalla.

Maittava brunssi hyvässä seurassa

Arkisin aamupala on monelle se pakollinen paha, joka syödään yleensä kiireen keskellä, auton laseja raapatessa tai vasta työmatkalla. Osalla aamupala jää kiireen takia kokonaan välistä.

Rauhalliset loma-aamut ovatkin äärettömän hyvää aikaa maittavan ja runsaan brunssin nauttimiselle. Kokoa brunssille omia suosikkejasi, suolaisia, raikkaita ja makeita ruokia ja pysähdy nauttimaan. Kutsu mukaan muutama ystävä, tai nauti brunssi syvässä hiljaisuudessa – mikä tahansa sinusta tuntuu parhaimmalta!

Kotiseudun nähtävyydet ja vapaa-ajan toiminta tutuksi

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ja se pätee talvilomallakin. Koettavaa, nähtävää ja tehtävää löytyy usein myös kotikonnuilta ja esimerkiksi Lempäälässä on monenmoista ajanvietettä!

Birgitanpolku tarjoaa monipuolisia ulkoilureittejä kaiken tasoisille luonnossaliikkujille. Mattilan lintutornista maisemat ovat huimat, selkeällä säällä voit nähdä jopa Tampereella sijaitsevan Näsinneulan. Kultturikeskus PiiPoo Ideaparkissa tarjoaa kulttuuri- ja taidetoimintaa niin lapsille, kuin aikuisillekin.

Ja paljon paljon muuta! Lähde siis tutkimaan!

Vietä päivä vilttiin kääriytyneenä

Joskus loman alkaminen aiheuttaa tunteen siitä, että jokaiselle päivälle pitäisi olla jotakin ohjelmaa, muuten lomaa ei ole käytetty hyödyksi. On totta, että arjesta irroittaminen ja lomafiiliksen löytäminen vaatii välillä arjesta poikkeavaa puuhastelua ja aktiviteettia, mutta myös levolle on hyvä jättää tilaa.

Vietä siis talvilomapäivä sohvalla viltin ja tyynyjen seassa hyvällä omallatunnolla. Lue suosikkikirjaa, katso koukuttavaa sarjaa tai nuku päiväunet! Tärkeintä, että annat itsellesi luvan hengähtää ja olla paikallaan.

BONUS

Vietätpä sitten talvilomasi kotimaassa tai kotiseudulla matkaten, poikkea meille kahville, lounaalle tai vaikkapa illalliselle. Me olemme täällä talvilomallakin!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai anna palautetta alla olevalla lomakkeella!