AVOINNA 24/7

Lähimatkailua syksyllä – Pirkanhovin vinkit koko perheen matkailuun

Hei kaikki syksyn lomailijat! Syksyinen loma antaa mahdollisuuden pitää pienen tauon arjesta kauniin luonnon keskellä. Syksy tuo mukanaan kultaisen luonnon, kun lehdet loistavat kauniissa väreissään ja ilma viilenee raikkaan kirpeäksi.

Syksyinen loma kotimaassa voi tarjota monenlaisia elämyksiä, joita ulkomaanmatkat eivät pysty tarjoamaan. Samaan aikaan, kun monet suuntaavat katseensa kaukaisiin maisemiin, loma Suomessa tarjoaa upean mahdollisuuden tutkia maatamme ja kenties löytää uusia tuntemattomia helmiä omilta kotikulmilta. Olipa valintasi aktiivinen loma tai pelkkä rentoutuminen, muista, että loman tarkoitus on tarjota sinulle sekä perheellesi tilaa hengähtää.

Kotimaanmatkailu avartaa

Kotimaanmatkailu tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia tutkia maamme upeita luontokohteita sekä tietenkin viihtyisiä kaupunkeja. Olipa sitten loma- tai retkikohteenasi mökki rauhallisen järven rannalla, syksyinen luonto tai vilkas kaupunki, tarjoaa matka upeita kokemuksia koko perheelle.

Matkustaminen kotimaassa tarjoaakin loputtomasti lomavaihtoehtoja: kaupunkilomia, luontoretkiä, kylpylälomia ja paljon muuta. Ja mikä parasta, käyttämällä kotimaisia palveluita tuet samalla paikallisia yrityksiä. Joten, pakkaa laukku, ota perhe mukaasi ja suuntaa kohti kotimaan aarteita.

Mitä tehdä lomalla Suomessa?

Pääsetkö viettämään lomaa syyskautena, mutta et ole vielä keksinyt, mitä kaikkea voisi tehdä? Me listasimme hyviä ideoita, joita pystyy tekemään ympäri Suomen.

Nauti kulttuurista!

  • Museot ja taidenäyttelyt: Tutustu kaupunkien paikalliseen historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin erilaisissa museoissa sekä taidenäyttelyissä.
  • Teatterit ja konsertit: Nauti live-esiintymisistä ja kulttuuritarjonnasta ympäri Suomen. Teattereita löytyy usealta paikkakunnalta, joten kannattaa etsiä näytöksiä lomasi ajalta. Kannattaa myös tutustua artistien tai stand up -komiikkojen keikkakalentereihin ja matkustaa toiselle paikkakunnalle keikkaa varten.

Retkeile kaupungeissa tai Suomen luonnossa

  • Kaupunkikierrokset: Opastetut kierrokset tai omatoimiset kävelyt antavat mahdollisuuden tutustua matkakohteisiin paremmin. Kävelemällä ympäriinsä pääset ihailemaan kaupungin kauniita rakennuksia ja puistoja.
  • Luontoretket: Selvitä onko matkakohteessa luontopolkuja tai muita ulkoilualueita, joissa voisit päästä retkeilemään. Kävely-, patikointi-, ja retkeilymahdollisuuksia on ympäri Suomen, joten vain matkakohdetta valitsemaan.

Vielä jotain muuta tekemistä?

  • Kylpyläloma: Hemmottele itseäsi rentouttavilla hoidoilla ja vierailulla kylpylässä. Koko perhe varmasti nauttii kylpylälomasta, kuka nyt ei rakastaisi vedessä polskimista!
  • Markkinat: Vieraile Suomen kaupunkien syysmarkkinoilla. Saatat löytää paikallisia herkkuja tai käsintehtyjä kauniita tuotteita. Markkinoilta löydät täydelliset matkamuistot!

Mutta mikä näitä kaikkia aktiviteetteja yhdistää? Kaikkiin kohteisiin matkustaessa kannattaa pysähtyä Pirkanhovilla! Sijaitsemme keskeisellä paikalla, aivan matkan varrella Suomen suosituimpiin matkakohteisiin. Pysähdys kannattaa, koska meillä tankkaat niin auton kuin matkustajatkin. Ja myymälästämme löydät vaikka mitä ihanaa ostettavaa.

Pirkanhovin myymälästä löydät kaiken tarvittavan myös retkeilyyn

Retkeily kotimaassamme on monipuolista, koska Suomen luonto tarjoaa upeiden maisemien lisäksi välillä myös vaihtelevia sääolosuhteita. Olipa kyseessä päiväretki lähimetsään tai useamman yön vaellus kansallispuistossa, oikea varustautuminen on avain onnistuneeseen retkeen. Huolella pakattu reppu ja valitut varusteet tekevät matkasta sujuvampaa.

Usein jokaisella matkalla on hyvä olla mukana kompassi, kartta ja vedenkestävä laukku arvotavaroille. Varsinkin jos aiot viettää luonnossa yön myös otsalamppu ja yöpymistavarat tulee ottaa mukaan. Yöpymistavaroihin kuuluu niin teltta, makuupussi, makuualusta kuin henkilökohtaisetkin tavarat. Pieni ensiapupakkaus, hyttyssuoja ja aurinkosuoja ovat pelastus monessa tilanteessa. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan ruokailuun tarvittavia tuotteita kuten kertakäyttögrilli ja tulitikut. Pirkanhovin myymälästä löydätkin tarvittavat tuotteet retkeilyyn. Ei siis hätää, jos joku tärkeä asia unohtui kotiin, kun voit ostaa sen mukaasi meiltä.

Ei saa unohtaa tärkeintä, vesi ja eväät ovat ykkösprioriteetti! Varmista siis, että mukana on riittävästi juotavaa ja energiapitoista ruokaa. Jokaista retkeä piristää myös herkut, kuten suklaa tai pähkinät. Me Pirkanhovilla teemme myös herkullisia välipaloja, kuten kolmioleipiä, jotka saat otettua kätevästi mukaan. Nämä Meillä tehtyä -välipalat löydät myymälästämme.

Pysähdy ajotauolla Pirkanhovilla!

Me Pirkanhovilla palvelemme sinua aikasi arvoisesti: pysähtyminen Pirkanhovilla on paljon muutakin kuin vain tauko! Se on mahdollisuus nähdä ja kokea, sillä me haluamme tarjota sinulle elämyksellisen pysähdyksen kesken autoilun. Meiltä saat tietenkin myös mitä herkullisinta ruokaa ja tietenkin kahvia, jolla jaksat taas ratissa pitkään.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai anna palautetta alla olevalla lomakkeella!