Avoinna nyt ja joka päivä 24h!

Anna-Maria – Kokkiopiskelija ja Taitaja-semifinalisti

Pirkanhovissa työskentelevä Anna-Maria opiskelee parhaillaan kokiksi Valkeakosken ammattiopistossa. Koulun kautta hän innostui myös osallistumaan Taitaja-kilpailujen ensimmäiseen osakilpailuun. Tulevassa semifinaalissa Anna-Marian joukkue kilpailee ravitsemuspalvelujen kokki-kategoriassa:

– Minä ja parini Elsa voitimme ensimmäisen Taitaja-osakilpailun, jonka johdosta kilpailemme yhdessä myös seuraavassa kisassa ja mahdollisesti finaalissa, Anna-Maria kertoo.

Itse kilpailu ei tulevan kokin mielestä ole kuitenkaan pääasia. Tärkeintä on se, että on kivaa ja samalla pääsee tekemään ja kokemaan uusia juttuja sekä haastamaan itsensä.

Taitaja2020

Taitaja on Suomen suurin joka vuosi järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma, missä Ammattitaidon SM-kilpailun lisäksi on runsaasti muutakin ohjelmaa, kuten ammattinäytöksiä ja lukuisia seminaareja. Taitajassa ammattiin opiskelevat, alle 21-vuotiaat nuoret, kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista.

Taitaja2020-päätapahtuma järjestetään toukokuussa Jyväskylässä, ja semifinaali on tammikuussa Lahdessa. Harjoittelu kilpailua varten onkin Anna-Marian mukaan jo hyvässä vauhdissa:

– Harjoitteleminen tuottaa tulosta joka kerta, ja ilman Elsaa ei tästä kyllä mitään tulisi. Hän tsemppaa meitä molempia!

Lahdessa annosten muoto tulee olemaan vapaa, mutta pääraaka-aineina on käytettävä alkuruuassa silakkaa, fenkolia ja pinaattia, pääruuassa maksaa, suppilovahveroa ja puikulaperunoita.
Kisassa on myös 30 prosentin muuttuja, joten yllätyksiä on luvassa.

Monipuolinen salaattipöytä kruunasi osakilpailuvoiton

Ensimmäisen Taitaja-osakilpailun tehtäviin kuului pää- ja jälkiruuan sekä salaattibuffetin valmistus ja esillepano. Pääruuaksi joukkueen tuli valmistaa kalakeitto ja jälkkäriksi omenapiirakka vaniljakastikkeella.

Kiitosta Anna-Maria ja Elsa saivat muun muassa työpisteen siisteydestä, ryhmätyöstä, suunnittelusta, varautumisesta ja aikataulun pitämisestä sekä esillepanosta. Pari panosti erityisesti salaattipöytään, minkä myös tuomarit huomasivat:

– Salaattibuffet oli monipuolinen ja tuomarit ottivat huomioon sen, että teimme muita enemmän töitä sen eteen. Kaikki salaattimme olivat valmiiksi sekoitettuja, vaikka yksi olisi riittänyt, Anna-Maria kuvailee.

Pirkanhovin keittiössä

Anna-Maria on viihtynyt Pirkanhovissa ja oppinut samalla hyödyllisiä taitoja, kuten tarkkuutta, työelämässä toimimista ja sopeutumista sekä rohkeutta ryhtyä uusiin asioihin.

Kaikkiaan työskentely Pirkanhovissa on ollut oikein mukavaa. Anna-Maria tykkää kokkailla myös kotona ja hän kokeilee mielellään uusia reseptejä. Tulevaisuuden haaveitaan Anna-Maria ei halua paljastaa, sillä vaihtoehtoja on paljon.

Pirkanhovin ihanat -sarjassa esittelemme Pirkanhovin työntekijöitä. Sarjan aiemmat osat löytyvät Facebook-sivuiltamme.

Tervetuloa Pirkanhoviin maistamaan Anna-Marian ja muiden kokkiemme mahtavia ruokia!

Palvelemme vuorokauden ympäri joka päivä!

Pirkanhovi on avoinna aina ja palvelemme seuraavasti.

Kahvio 24/7
Myymälä 24/7
Aamiainen ma-la klo 06.00–09.00
Lounas ma-su klo 10.00–16.00
À la carte ma-su klo 10.00–21.00
Rolls ma-su klo 11.00–04.00

Löydät Pirkanhovin elintarvikevalvonnan tulokset klikkaamalla tästä.

Olemme Lempäälässä, 3-tien (E12) varrella

Tarkka osoitteemme on:
Kelhontie 254
37500 Lempäälä

Ota yhteyttä puhelimitse: 020 470 8744

Tai sähköpostilla: vastaava@ts-hovi.fi
Ryhmävaraukset sujuvat näppärimmin sähköpostilla.

Löydät meidät myös somesta:
Pirkanhovi Facebookissa Pirkanhovi Instagramissa

Pirkanhovi